Events:

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

iPhone-for-Barrack-Obama.jpg

Met Organizing for Action (OfA) krijgt de succesvolle herverkiezingscampagne van de Amerikaanse president Barack Obama een vervolg. OfA - gebaseerd op de aangelegde superdatabank uit social media en het radarwerk van vrijwilligers  - is een actiegroep om de agenda van de president vooruit te helpen.

Gewoonlijk imploderen verkiezingscampagnes zodra de stembusslag is afgelopen, of de kandidaat nu wint of verliest. Maar de entourage van Obama wil de infrastructuur van de vruchtbare campagne ombouwen tot een soort lobbygroep om zijn ideeën te promoten en de strijd met de Republikeinen via de publieke opinie te voeren.

Niet te stoppen
‘Het is de volgende fase van onze beweging’, zei Jim Messina in een e-mail aan supporters van de president. Messina was de leider van Obama’s campagne en leidt nu ook het vervolgverhaal. ‘Als we het enthousiasme en de passie die de mensen getoond hebben tijdens de campagne kunnen kanaliseren voor wat de president de komende jaren wil bereiken, zijn we niet te stoppen.’

Gepersonaliseerde informatie
Obama won zijn laatste verkiezing onder andere door het strategische gebruik van massale hoeveelheden data die het campagneteam kon verzamelen. Dat gebeurde voornamelijk via sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter. De Obama-nerds verzamelden al die informatie in het eigen interne sociaal netwerk Dashboard. Zo konden ze potentiële kiezers heel gericht bestoken met gepersonaliseerde informatie. Naast die superdatabank kon Obama rekenen op een leger van enthousiaste vrijwilligers die uren van hun vrije tijd opofferden om de president in het Witte Huis te houden.

Campagnestijl
De bedoeling is dat netwerk nu aan te wenden om steun te krijgen voor de prioriteiten van de tweede ambtstermijn van Obama. Onderwerpen zoals een scherpere wapenwetgeving, de bestrijding van de klimaatverandering en een hervorming van de immigratiewetten. Maar het netwerk wordt ook ingezet om de publieke opinie te kneden over de eindeloze budgettaire twisten. Dat zal onder meer gebeuren in tv- en radiospotjes in ware campagnestijl. De Obama-machine zou bijvoorbeeld advertenties kunnen uitzenden op specifieke plaatsen waar veel mensen voor strengere wapenregels zijn maar de lokale Republikeinse parlementsleden hardnekkig tegen. Of ze kunnen mensen viseren die dankzij Obamacare een ziekteverzekering kunnen krijgen zonder dat ze het weten.

Onafhankelijk
Organizing for Action wordt bestuurd door een kleine groep getrouwen van de president. Na zijn eerste electorale zege in 2008 probeerde het Obama-team al iets gelijkwaardigs, maar dat mislukte omdat dat initiatief toen binnen de grenzen van de Democratische Partij werkte. Nu werkt de organisatie onafhankelijk en puur ten dienste van de president. (bron: samenvatting artikel uit thexperienceconductor)

Recente blogs