Events:

Gerrit Woertman, lid van het eerste uur, maakt sinds kort deel uit van het Interexperience bestuur.

Mr VMS, zoals velen hem kennen, verdiept zich ook graag in Genealogie en DNA onderzoek (www.dnagezocht.com). Een korte introductie.

“In 1972 moest ik achter een Teletype-terminal aan een CDC Cyber-mainframe Fortran leren. Daarna volgden Algol-60/68, Pascal, Simula, en Assembler, meestal met ponskaarten. Bij molecuulfysica werden PDP-11’s gebruikt bij de metingen.

In 1981 ging ik als docent werken bij Digital Equipment, in het zelfstudiecentrum en klassikaal. Opnieuw maakte ik kennis met PDP-11 (RSX, RSTS en RT11) en met VAX/VMS. Ik gaf daar alle VMS-cursussen en deed het systeembeheer. In 1982 werd ik lid van DECUS, de Digital gebruikersvereniging, waar ik veel presentaties deed.

In 1992 kwam ik bij Digital Utrecht. Ik had te maken met systeembeheer, opleiding van jonge collega’s, ITIL, applicatiebeheer, internationaal portfolio-overleg, en veel VMS-migraties intern en bij klanten. Voor DECUS beheerde ik de website.

In 1997 ging ik werken bij presales en werd VMS-ambassadeur. Als tussendoortje haalde ik MCSE. Sinds die tijd zorg ik als Mr VMS voor alle grote OpenVMS-bijeenkomsten. Digital werd Compaq en HP. DECUS werd NLCUG en Interex, wat nu Interexperience heet. Twee jaar geleden verliet ik HP, en ik houd mij nu met OpenVMS bezig bij WoertmanSoest, BGSoftware en VMSConsultancy. In 2018 heeft VSI OpenVMS geport naar X86.

Interactie
Als bestuurslid wil ik me inzetten voor een levendige interactie tussen gebruikers en HPE. Ik verheug me er op u te ontmoeten bij meetings, maar eerder kan natuurlijk ook. Met onderstaande gegevens weet u mij te vinden.”
Gerrit Woertman: 06-51341600; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Recente blogs

Blog kalender

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.