Events:

André van Oosten is kersvers bestuurslid van Interexperience.

Hij is geboren in 1964, is getrouwd en heeft drie kinderen en twee kleinkinderen. In vogelvlucht vertelt Van Oosten over zijn loopbaan, ervaring en ambitie bij Interexperience.

“Mijn IT loopbaan begon ik als Cobol programmeur bij een applicatie bouwer (specifiek voor de apothekers markt) in Groningen. Voor betere business kansen verhuisde dat bedrijf - met mij erbij - naar Amersfoort. Van uitsluitend programmeur veranderde mijn rol via team leader technische dienst, naar Field Sales.

Na het faillissement van mijn werkgever in 1996, verhuisde ik naar de ICT distributie waar ik nu nog werk. Ook met wisselende verantwoordelijkheden. Van account manager naar technical consultant voor IBM Midrange systems (UNIX server en Storage). Daarna Business Unit manager Business Services, waar ik aansturing gaf aan een groeiend team van technisch specialisten en consultants. Uiteindelijk bestond het team uit vijftien personen en omvatte merken zoals IBM, HP, VMware en Citrix.

Ingram Micro
Op dit moment werk ik als Benelux Business Unit manager bij Ingram Micro met het Datacenter team. Dat team adviseert over alle infrastructuur waarmee je een datacenter kan inrichten - HPE is daarbij een prominent merk met Server, Storage en netwerk producten. Mijn collega's in andere Business Units leveren aansluitende Value oplossingen, zoals onder andere Enterprise Software en Citrix.

Wat speelt er?
Over de vraag of ik het bestuur van Interexperience wilde versterken, hoefde ik niet lang na te denken. Ik herken de behoefte van een grote leverancier als HPE om goed in contact te zijn en blijven met hun eindgebruikers. Ook wij - als grootste ICT distributeur ter wereld - willen weten wat er speelt in die wereld. De IT distributeur is een verlengstuk van de leverancier (HPE), maar tegelijkertijd ook van de reseller! Aan de andere kant is het voor een zakelijke eindgebruiker belangrijk om in contact te komen met een leverancier aan wie hij zijn core automatisering toevertrouwt.

Inspireren
Interexperience fungeert onder andere als spreekbuis voor de eindgebruikers. En vanuit mijn rol bij de ICT distributeur kan ik 'channel' inspireren met relevante behoeften en signalen. Ik verheug me er op u te ontmoeten bij meetings, maar eerder kan natuurlijk ook. Met onderstaande gegevens weet u mij te vinden.”
André van Oosten: +31 (0)6 155 88 624 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Recente blogs

Blog kalender

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.