Events:

HPE Discover in Londen - van 1 tot en met 3 december jongstleden - was met ruim 13.000 aanwezigen uit diverse Europese landen een groots evenement.

In drie dagen tijd werden er maar liefst zo’n 500 verschillende sessies, workshops en presentaties gegeven met als hoogtepunt de keynotes, waar de bestuurders van HP een toelichting gaven over de visie, missie en strategie van HPE voor de komende jaren.

HPE stelde vier 'transformation areas' centraal:

  • Transform to a hybrid infrastructure;
  • Protect the Digital Enterprise;
  • Empower data driven organizations;
  • Enable workplace productivity.

Highlights
Een paar ontwikkelingen kwamen nadrukkelijk naar voren:
Composable Infrastructure
 HPE Synergy is het eerste platform om zowel traditionele applicaties als cloud-native applicaties te draaien. Hiermee kunnen organisaties profiteren van de voordelen van een hybride infrastructuur. Gebaseerd op een nieuwe architectuur maakt HPE Synergy gebruik van zogeheten ‘fluid resource pools’, software defined intelligence en een RESTful API. Daarmee optimaliseren organisaties de juiste combinatie van traditionele en private cloud resources.


Strategische samenwerking HPE en Microsoft
 Met deze samenwerking wordt Microsoft Azure een voorkeurspartner van HPE op het gebied van publieke cloud. Voor infrastructuur en services is HPE op zijn beurt een voorkeurspartner voor hybride cloudproducten van Microsoft. De samenwerking houdt in dat de HPE servers worden geleverd met Azure of Azure services.

Aruba Networking Beacon HPE onderdeel Aruba kondigde in Londen het eerste beacon management product aan voor multivendor wifitnetwerken op basis van cloud. De nieuwe Internet of Things Aruba Sensor is de nieuwe lichting van de Aruba Mobile Engagement oplossingen. De sensoren combineren een kleine wifi client en BLE radio. Daardoor kunnen organisaties Aruba Beacons via de bestaande multivendor wifinetwerken vanuit een centrale locatie op afstand monitoren en managen. Dit gebeurt met behulp van de Meridian cloud service. De nieuwe Sensors zorgen ervoor dat ieder bedrijf services op locatie kan introduceren door met behulp van Aruba Beacons en Sensors at the edge én de Meridian cloud service te koppelen aan business- en analyseapplicaties.

Meer informatie
Bekijk hier in twee minuten de highlights van drie dagen HP Discover. Bekijk hier de verschillende sessions.Recente blogs

Blog kalender

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.