Events:

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

Op dinsdag 6 december 2016 organiseerde de SIG HPE INNIG NonStop de traditionele terugblik op NonStop Technical Boot Camp.

Dit jaar was dat in San Jose (USA), van 13 t/m 16 november. Voorzitter Jan van der Lely heette iedereen welkom, en presenteerde zijn indrukken van de Boot Camp: 

  • meer bezoekers, sessies en vendors dan vorig jaar.
  • HPE is hard bezig NonStop 'klaar voor de cloud' te maken, inclusief het 'ecosysteem' dat hiervoor nodig is.
  • Virtual NonStop: NonStop als virtueel systeem op standaard hardware (werkend te zien!).

Jeroen Wallaard (ING) ging hierna dieper in op de verschillende onderwerpen: het 'nieuwe' ecosysteem voor de NonStop (open source tools als Jenkins, Ansible en Git maar ook Python als scripttaal). Hierna was het de beurt aan XYPRO, leverancier van securityproducten op NonStop. Natuurlijk kwamen de (nieuwe) XYPRO-producten aan bod maar ook de huidige (cyber) bedreigingen die ook de NonStop kunnen treffen. Daarnaast werd een top-10 security fundamentals voor NonStop besproken. Hierin kwamen naast een aantal 'open deuren' ook een verschillende punten die discussie opleverden in de zaal.

Tenslotte besprak Ton Vrouwe met name Virtual NonStop. Dit is een nieuw product: virtuele NonStop systemen op standaard hardware (net zoals virtuele Linux servers of virtuele Windows servers). Dit opent nieuwe mogelijkheden, zeker voor ontwikkel- en test systemen. Ton gaf ook een prima demonstratie met twee virtuele NonStop systemen. Traditiegetrouw sloten we af met een hapje en drankje.

Recente blogs

Blog kalender

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.