Events:

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

De bijeenkomst van de SIG HP NonStop (INNIG) op dinsdag 28 juni stond in het teken van de nieuwtjes uit Berlijn.

Daar werd de GTUG gehouden en ging het over de toekomst van NonStop: de plek van NonStop in de cloud. Interessante onderwerpen en met zo'n 40 bezoekers was de zaal goed gevuld.

Fred Bocker (Rabobank) presenteerde de hightlights uit Berlijn. Ook kwam de mogelijke klantimpact van de splitsing van HP in HPE en HP Inc. aan de orde.Ton Vrouwe (HPE) vertelde welke richting HPE op gaat met de NonStop. Nonstop X, Infiniband (Servernet op steroiden) kwamen allemaal aan bod. En in de labs van HPE wordt druk gewerkt aan 'virtualized NonStop'. Hiermee wordt NonStop naar de cloud gebracht. Dat zal best even wennen zijn: NonStop systemen als virtual machines!

Verhuizing
Na de pauze vertelde Jeroen Wallaard (ING) hoe ING de verhuizing van NonStop systemen heeft aangepakt. De verhuizing was nodig vanwege de sluiting van een datacenter. Zoals Jeroen het verwoorde was het een zeer uitdagend project met uiteindelijk onconventionele verhuis strategieën. Migratie van externe storage naar SSD's, het inzetten van huursystemen: alles werd uit de kast gehaald om het ambitieuze tijdplan te halen. Uiteindelijk is de verhuizing succesvol uitgevoerd. Na afloop van de presentaties werd de middag traditiegetrouw afgesloten door onder het genot van een hapje en drankje nog even na te praten.

Recente blogs

Blog kalender

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.