Events:

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

De ontwikkelingen in Internet of Things gaan zo overweldigend snel dat het lastig is om alles te volgen. Reden voor Josh Fruhlinger die sinds 1992 de, in zijn woorden, dot.com-boom volgt, een top twintig lijst te maken van mensen die er volgens hem toe doen in de IoT wereld.

Om het kaf van het koren te scheiden, zoals hij zegt. Hij heeft geen favorieten, de namen zijn in alfabetische volgorde.

1. Scott Amyx
Amyx geeft wereldwijd presentaties over cutting-edge technologie en hoe dat IoT ontwikkelingen beïnvloed. Volg hem op twitter @amyxiot, of scottamyx.com.

2. Kevin Ashton
Ashton geldt als de ‘vader’ van de zin ‘The Internet of Things’. Hij werkte bij Proctor & Gamble en vroeg zich af hoe hij producten in warenhuizen kon koppelen aan winkelschappen. Hij schreef het boek How to fly a horse. Volg hem op twitter @Kevin_Ashton of howtoflyahorse.com.

3. Alicia Asín
Asín is ingenieur en co-founder van het op IoT-geconcentreerde bedrijf Libelium. Volg haar op @aliciaasin of libelium.com/alicia-asin.

4. Tom Bradicich
Dr. Bradicich is HPE’s general manager van Servers en IoT Systems, en was de drijvende kracht achter Converged Edge Systems. Volg hem op twitter @TomBradicichPhD, Linkedin en tombradicichphd.tumblr.com.

5. Sarah Cooper
Cooper is general manager IoT Solutions bij Amazon Web Services. Volg haar op twitter @SMC_on_IoT

6. Alex Davies
Davies is analist voor Rethink Research en hoofdredacteur van de Rethink Internet of Things nieuws service. Volg hem op twitter @AlexRethink.

7. Alexandra Deschamps-Sonsino
Deschamps-Sonsino is eigenaar van Designswarm, een design consultancy met een veelheid aan IoT producten. Zij combineert IoT expertise met talent voor design. Volg haar op twitter @iotwatch

8. Jenny Fielding
Fielding is managing director bij Techstar, een IoT accelerator. Volg haar op twitter @jefielding

9. Limor Fried
Fried werd bekend onder de naam ladyada waarmee ze begin deze eeuw online ging. Zij richtte Adafruit Industries op, een bedrijf dat eenvoudige, makkelijk te hacken open source computer platforms naar de massa's wil brengen. Volg haar op tumblr. elvisomar.tumblr.com, YouTube of https://www.adafruit.com.

10. Harriet Green
Green is general manager van drie divisies bij IBM, en geeft leiding aan het IBM Watson Internet of Things platform. Volg haar op twitter @harrietgreen1.

11. Stacey Higginbotham
Higginbotham schijft over IoT onderwerpen, variërend van smart homes tot veiligheid en industriële producten. Volg haar op twitter @gigastacey, staceyoniot.com  of iotpodcast.com.

12. Tracy Hopkins
Tracy Hopkins is CEO van Everynet, een bedrijf dat zich toelegt op LPWAN oplossingen. Volg haar op twitter @LadyIoT en everynet.com.

13. David Isbitski
Isbitski werkt voor Amazon met de producten Alexa and Echo. Volg hem op twitter @thedavedev, developer.amazon.com, of zijn podcast Alexa Dev Chat. 

14. Dean Johnson
Johnson is hoofd Innovatie bij Brandwidth, en een bekend TEDx speaker over IoT en andere technologische onderwerpen. Volg hem op twitter @activerightbrain, Linkedin en @HelloBrandwidth.

15. Greg Kahn
Kahn is ceo van het Internet of Things Consortium (IoTC). Volg hem op twitter @GKmediaBUZZ en via de IoTC's IoT Insider Newsletter.

16. Saverio Romeo
Romeo is analist bij Beecham Research en publiceerde artikelen over wearables en smart technologies.
Volg hem op twitter @Saverio_Romeo.

17. Dan Shey
Shey is managing director vp bij ABI Research. Dat bedrijf richt zich onder andere op devices, connectivity, platforms, applications, big data/analytics en convergence. Volg hem op twitter @ABI_Shey.

18. Peggy Smedley
Journalist Smedley volgt Internet of Things al geruime tijd. In 2008 startte ze haar podcast, de The Peggy Smedley Show (http://peggysmedleyshow.com). Volg haar op twitter en connectedworld.com.

19. Yodit Stanton
Stanton is ceo van OpenSensors, een startup die een IoT-gegevensinfrastructuur biedt waarmee iedereen in realtime open data van sensornetwerken kan publiceren. Volg haar op twitter @yoditstanton en OpenSensors.io.

20. Rob van Kranenburg
Van Kranenburg is founder van de Europese IoT Council en is lid van de SmartCitiesWorld advisory board. Volg hem op twitter @robvank.

Recente blogs