Events:

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

Tata Communications en HPE HPE Universal IoT bowen het eerste LoRaWAN™ (LoRa) netwerk in India.

De eerste fase van de uitrol vindt plaats in de vier grootste steden van India, en dekt daarmee meer dan 400 miljoen mensen. Naast de succesvolle testen in Mumbai, Delhi en Bangalore worden 35 proof-of-concept applicaties op het netwerk getest. 

Het project gaat over het verbinden van apparaten, applicaties en andere IoT-oplossingen over het LoRa-netwerk in o.a. ‘smart buildings’, campussen, voor fleet management, security en zorgdiensten. Dit is voor het eerst dat een dergelijk project in India wordt uitgerold. 

Tata Communications heeft HPE geselecteerd om onderdeel te zijn van zijn wereldwijde cellulaire IoT-connectiviteitsdiensten. Dit zorgt voor verschillende - zowel binnenlandse en grensoverschrijdende - IoT-connectiviteits- en managementservices.

Over LoRa
LoRa is een Low Power Wide Area Network (LPWAN) specificatie voor draadloze IoT-apparaten die op batterijen werken. Tata Communications en HPE selecteerden LoRa voor dit initiatief, vanwege de lage energiebehoeften, mogelijkheden voor gebruik bij grote afstanden, de lage kosten en uitgebreide gebruikersmogelijkheden.

HPE is lid van de LoRa Alliance, een open non-profitorganisatie met als doel om LPWAN-implementatie over de hele wereld te standaardiseren voor IoT, machine-to-machine (M2M), smart cities en industriële applicaties. Leden van de alliantie werken samen aan het LoRa-protocol (LoRaWAN), door kennis en ervaring te delen om interoperabiliteit tussen operators in een open, wereldwijde standaard te garanderen. Kijk hier voor meer informatie over hoe bedrijven gebruik kunnen maken van IoT.

Recente blogs