Events:

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

BASF en HPE gaan samenwerken om een van ’s werelds grootste supercomputers voor industrieel chemisch onderzoek te bouwen.

Met de nieuwste generatie HPE Apollo 6000-systemen digitaliseert de supercomputer de wereldwijde onderzoeken van BASF.

Het nieuwe systeem kan complexe vragen beantwoorden en verkort de tijd op resultaat aanzienlijk. In alle onderzoeksgebieden worden resultaten, waar eerder maanden voor stonden, in enkele dagen bereikt. Als onderdeel van de digitaliseringsstrategie van BASF plant het bedrijf een aanzienlijke uitbreiding van mogelijkheden om met de supercomputer virtuele experimenten te doen. Daarnaast helpt de supercomputer bij het verkorten van de time-to-market en het verminderen van de kosten, bijvoorbeeld door katalyseprocessen nauwkeuriger te simuleren of door het ontwerp van nieuwe polymeren (kettingmoleculen) te versnellen met vooraf bepaalde eigenschappen.

Dankzij Intel® Xeon® processors, een hoge bandbreedte, low-latency Intel® Omni-Path Fabric en HPE managementsoftware, fungeert de supercomputer als een enkelvoudig systeem met een effectieve performance van meer dan 1 Petaflop, waarbij een Petaflop gelijkstaat aan een biljard floating point operations per seconde. Met deze systeemarchitectuur kunnen meerdere nodes tegelijk werken aan zeer complexe taken, waardoor de verwerkingstijd drastisch vermindert.

De nieuwe supercomputer wordt ontwikkeld en gebouwd door HPE en bevat enkele honderden computernodes. Verder maakt de supercomputer gebruik van HPE Apollo Systems. Dit biedt klanten vereenvoudigd beheer en de flexibiliteit om oplossingen af te stemmen op hun workloads. Bovendien verlaagt het de totale bedrijfskosten.

Recente blogs