Events:

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

De Zwitserse telecom provider Swisscom gaat gebruik maken van HPE Open Network Functions Virtualization (NFV).

Deze technologie bevat nieuwe virtuele netwerkfuncties. Met de NFV technologie kunnen telecombedrijven sneller innovatieve en nieuwe diensten ontwikkelen, tegen lagere kosten. Dat gebeurt door middel van virtualisatie van hun kernnetwerken en netwerkfuncties. Telecombedrijven hebben deze innoverende en winstgevende diensten nodig om te kunnen concurreren in een markt waar de vraag voortdurend verandert en waar steeds nieuwe spelers opduiken.

Voordelen
Swisscom is één van de eerste telecombedrijven wereldwijd die gebruikmaakt van NFV, waarmee het virtual customer premise equipment (vCPE) aanbiedt aan zijn zakelijke klanten. Voorheen was specifieke apparatuur nodig op locatie bij de klant om netwerkfuncties van Swisscom te ondersteunen. Dit zorgde voor flinke investeringen en dure monteurs om locatieapparatuur te komen installeren of repareren. Met de nieuwe technologie kan Swisscom vanaf een centrale locatie het netwerk van de klant beheren.

Daarbij biedt het vCPE-model on demand netwerkdiensten, wat leidt tot lagere kosten, snellere dienstverlening en een hogere beschikbaarheid om klanten van goede service te kunnen voorzien. Bovendien kan Swisscom snel innovatieve, extra faciliteiten en diensten aanbieden aan zijn klanten. Kijk hier voor meer informatie over HPEOpenNFV. 

Recente blogs