HPE Synergy is het eerste platform om zowel traditionele applicaties als cloud native applicaties te draaien.

Organisaties profiteren daarmee van de voordelen van een hybride infrastructuur. Gebaseerd op een geavanceerde nieuwe architectuur, maakt HPE Synergy gebruik van fluid resource pools, software defined intelligence en een eenduidige API. Daarmee optimaliseren organisaties de juiste combinatie van traditionele en private cloud resources.

“Om te voldoen aan businesseisen moeten CIO’s en IT-executives services leveren waarin de applicaties centraal staan”, aldus Jed Scaramella, Research Director van IDC. “Om relevant te blijven dient IT niet alleen een betrouwbare en kostenefficiënte infrastructuur te leveren om zo legacy investeringen te ondersteunen, maar is ook een infrastructuur nodig om flexibel en snel te opereren als een cloud provider.”

HPE Synergy ondersteunt deze twee totaal verschillende operationele modellen, en maakt daarvoor gebruik van Composable Infrastructure. Dit is een nieuwe infrastructuur met drie designprincipes:

  1. Fluid Resource Pools - compute, storage en fabric networking die opgebouwd en herverdeeld kunnen worden om aan de exacte behoefte van de applicatie te voldoen; start automatisch op en is direct klaar om workloads te implementeren; ondersteunt alle workloads, fysiek, virtueel en in containers.
  2. Software Defined Intelligence - ontdekt en stelt de infrastructuur samen die nodig is; repeterende updates zonder verstoring;
  3. Een eenduidige API - één regel code om ieder element uit de infrastructuur te abstraheren; volledig programeerbare infrastructuur; bare-metal interface voor Infrastructure as a Service.

HPE OneView
HPE Synergy brengt compute, storage en networking fabric fysiek samen. Door een eenduidige interface gebaseerd op HPE OneView, worden fysieke en virtuele resources samengesteld in elke configuratie voor iedere applicatie. Het makkelijk uit te breiden platform is geschikt voor een brede reeks aan applicaties en is ideaal voor klanten die een schaalbare hybride cloudomgeving willen implementeren met DevOps.

Beschikbaarheid
In het tweede kwartaal van 2016 is HPE Synergy beschikbaar bij HPE en wereldwijde channel partners.