Events:

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

homij-technische-installaties

HP Nederland en HOMIJ Technische Installaties wonnen de aanbesteding om in Rijswijk het Overheidsdatacenter ‘de Haagse Vierkante Kilometer’ te realiseren. Het contract omvat ontwerp, realisatie en vijftien jaar onderhoud. HP is verantwoordelijk voor het ontwerp en HOMIJ voor de realisatie en het onderhoud.

De Rijksoverheid zet met dit datacenter weer een stap in haar besparingsprogramma voor consolidatie van 64 naar 4 datacenters. Vanaf eind 2014 wordt dit de primaire datacenterlocatie voor 9 ministeries en andere overheden in de Haagse regio. Voor het nieuwe datacenter heeft de opdrachtgever een aantal belangrijke uitgangspunten gesteld:

  • huisvesting in een bestaand pand
  • schaalbaarheid en flexibiliteit
  • hoge beschikbaarheid
  • hoog beveiligingsniveau
  • duurzaamheid.

Voordelig
HP-HOMIJ’s aanbesteding won de opdracht omdat het de economisch meest voordelige inschrijving was. Met het ontwerp, wat de doorslag gaf, behoort de Haagse Vierkante Kilometer tot de meest energie-efficiënte datacenters van Nederland. Het datacenter is vanuit het ontwerp al meer dan 40% energiezuiniger dan een traditioneel datacenter. Continue monitoring en jaarlijkse optimalisatie in de onderhoudsfase zal verdere energiebesparing opleveren.


HOMIJ Technische Installaties
Vanuit zeven vestigingen werkt HOMIJ landelijk aan gebouwgebonden installaties. Van ontwerp en realisatie tot en met onderhoud en beheer. HOMIJ behoort tot de grootste technisch dienstverleners in Nederland en is een werkmaatschappij van VolkerWessels. Kijk voor meer informatie op www.homij.nl.

Recente blogs