Events:

Archief nieuwsartikelen

Past dit bij u?

schaalbare-customer-service

Klopte de datum niet, verkeerd onderwerp, onvoldoende pr…? Wie zal het zeggen. Hoe dan ook, onze geplande Najaarsconferentie trok niet het aantal deelnemers dat nodig was. Zelf denk ik dat een reden ook enigszins opgesloten zit in wie wij zijn: een HP gebruikers community. Wij gebruiken HP producten en weten elkaar - onder andere - via onze vereniging snel te vinden. Om vragen en kennis uit te wisselen die ons helpen in het werk. Vooral digitaal, met MyExperience. Horen daar wel grote events bij? Kunnen we dat niet beter aan anderen overlaten. Zijn kleine specialistische bijeenkomsten niet voldoende, zoals INNIG en OpenVMS dat doen? Daar zetten we in 2014 op in. Wij versterken de website met nog meer online mogelijkheden. Dient zich een helder onderwerp aan dan faciliteren wij dat. Schaalbaar en flexibel. Denkt u dat dit een groeizame richting is? Past het beter bij onze community cultuur? Bij u? Ik hoor graag wat u er van vindt! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. ps Ik wens u een groeizaam 2014.

Gelukkig Nieuwjaar met - gratis - Software Defined Storage

kate-davis Dit de nieuwe stijl van IT

Gelukkig Nieuwjaar! blogt Kate Davis, WW Product Marketing Manager, HP StoreVirtual Storage ons toe. Reden? De aankondiging van een nieuw programma, gericht op het inzetten van een nieuwe stijl van IT door de uitbreiding van Software Defined Storage (SDS) in gevirtualiseerde omgevingen. Het grote nieuws is dat vanaf 1 november 2013 een verscheidenheid van ProLiant Gen8 server modellen met een gratis 1TB licentie voor StoreVirtual VSA software komt.

Wie een van de volgende ProLiant Gen8 rack, tower of bladeservers heeft, kan de StoreVirtual VSA-software en een 1 TB capaciteit licentie gratis downloaden. Servers zijn: BL420c, BL460c, BL465c, BL660c, DL320e Gen8 v2, DL360p, DL380p, DL385p, DL560 en ML350p.

Davis: ‘Dit programma heet Unlock your Storage with HP ProLiant en biedt StoreVirtual VSA als een kenmerk van de ProLiant server. Omdat zowel infrastructuur als zakelijke behoeften evolueren, is het tijd om gevirtualiseerde applicaties en opslag dichter bij elkaar te brengen. Dit de nieuwe stijl van IT.’ Verandering van richting opent nieuwe mogelijkheden vervolgt Davis. SDS biedt daarbij een voordelige geoptimaliseerde, flexibele oplossing die een omgeving vereenvoudigt.

Kijk hier voor het volledige artikel inclusief video. Het SDS topic kunt u ook volgen op de HP Software-Defined Reality blog. Check it out.

unlock server capacity

HP Propel: van IT organisatie naar broker in services

hp propel logo  eon

 

HP Propel is een serviceportaal, catalogus en exchange dat IT organisaties helpt selfservice mogelijkheden aan hun eindgebruikers te leveren. Een van de bedrijven die HP Propel gebruikt is E.ON. Met het HP Propel serviceportaal heeft E.ON meerdere catalogi van meer dan 10.000 items samengevat tot een catalogus met ongeveer 1.000 items.

Van IT organisaties wordt steeds meer verwacht: IT sneller beschikbaar maken en betrouwbare services leveren die innovatie ten goede komen. Dit vaak zonder extra meerkosten. Zakelijke gebruikers verwachten hierbij een klantvriendelijke gebruikservaring. Zoals directe toegang tot de informatie vanaf mobiele apparaten met tegelijkertijd een hoogwaardige beveiliging. Met het cloud-gebaseerde selfserviceportaal HP Propel kan een IT organisatie die transformatie maken. Naar een makelaar die diensten sneller, flexibeler, responsiever en efficiënter levert.

Gratis of betaald
De gratis versie van HP Propel - inclusief een standaard services-catalogus, kennismanagement en IT newsfeeds via RSS - is zowel op de desktop als op mobiele platforms beschikbaar. De betaalde versie beschikt over een uitgebreidere catalogus, verbeterde Propel-kennismanagement oplossingen en geavanceerde verificatiemethoden zoals één enkele inlog. Klanten kunnen ook hun Servicemanagement oplossingen integreren met de Propel Service Exchange, die wordt gehost door HP Enterprise Services.

Multi source IT services
Propel biedt naast eenvoud en gebruiksgemak voor de eindgebruiker, op de achtergrond een overkoepelend raamwerk voor zakelijke multi source IT services. HP Services maakt van IT organisaties servicemakelaars door het aanbieden van:

 • gevestigde servicemanagement processen
 • hosting-infrastructuur
 • integratie van meerdere leveranciers
 • referentiemanagement-architectuur met HP Service Anywhere, HP Service Managers en HP Cloud Service Automation.

E.ON
Energiegigant E.ON heeft HP Propel gekozen om IT diensten te leveren aan eindgebruikers. E.ON heeft meer dan 72.000 werknemers en is een van ‘s wereld grootste elektriciteits- en gasbedrijven met faciliteiten in Europa, Rusland, Noord-Amerika. Met het terugbrengen van meerdere catalogi met 10.000 items tot een catalogus met ongeveer 1.000 items leverde de volgende voordelen op:

 • 15% reductie van handmatige servicedesk activiteiten
 • grotere tevredenheid van de eindgebruikers.

Flexibele service uitwisseling
HP Propel is gebaseerd op een open flexibele service-uitwisseling met de mogelijkheid om catalogi en services toe te voegen volgens de eisen van de klanten. Om de configuratie, administratie en onderhoud van de oplossing verder te vereenvoudigen, voorzien HP en haar wereldwijde partners ook beoordeling- en transformatieservices. Bijkomende voordelen van HP Propel:

 • Grotere tevredenheid onder medewerkers en productiviteit door het adresseren van het volledige spectrum van de IT services vraag met één klantvriendelijk contactpunt met een zelfservice catalogus dat de bezorging van IT services versnelt.
 • Verbeterde efficiëntie reductie van servicedesk incidenten en met slechts 1 portaal eenvoudiger management van meerdere IT leveranciers.
 • Bescherming van huidige investeringen op achtergrondsystemen en processen, aangezien HP Propel wordt geleverd als een cloudservice dat de huidige componenten complementeert.

Kijk hier voor meer informatie.

 

IT nieuwe stijl met VPC en PaaS

colt-logo

HP gaat veilige, betrouwbare nieuwe virtual private clouddiensten (VPC) en platform as a service aanbieden vanuit een datacenter in Nederland. Daarmee kunnen de bedrijven en overheden in Nederland de volgende stap zetten naar ‘IT nieuwe stijl’, zonder daarvoor hoge investeringen te moeten doen. Met deze investering in de Nederlandse markt heeft HP Nederland verbonden met het Enterprise Cloud Services – global – VPC-netwerk.

Het nieuwe datacenter in Roosendaal is ontworpen en gebouwd in samenwerking met Colt Technology Services met Colt's FTEC datacenteroplossing. Het datacenter kan worden gespiegeld met een datacenter in België. Deze locatie wordt later bekend gemaakt. Hierdoor kunnen klanten hun virtuele private cloud en back-up locaties binnen de Nederlandse of Benelux-grenzen houden waar dat wenselijk of verplicht is. Daarnaast biedt HP volledige Governance Risicomanagement en Compliancy (GRC) waardoor klanten controle houden over hun data en voldoen aan de audit vereisten.

Transformeren
Op basis van een multi tenant HP Converged Cloud-platform, biedt het nieuwe Roosendaal datacenter klanten de mogelijkheid om hun IT te transformeren met HP Enterprise Cloud Services - Virtual Private Cloud. Samen met het Belgische datacenter, kunnen bedrijven transformeren van eigenaar of beheerder van IT, naar het klant-zijn van clouddiensten door continue toegang te verlenen tot de laatste IT ontwikkelingen op basis van betalen naar gebruik.

Minder risico
Naast risicovermindering door standaardisatie, is de hele omgeving fysiek en virtueel ‘gehard’ via speciale compartimenten en gevirtualiseerde lokale netwerken (VLAN's). Dit draagt bij aan de bescherming tegen frequente of ernstige storingen, externe virussen, hacken en verlies van gegevens.

Totaaloplossingen
De twee datacenters bieden totaaloplossingen en infrastructuurdiensten die naar gelang de behoefte kunnen worden geconfigureerd en geschaald. High-end applicatie toepassingen zoals CRM en database systemen kunnen nu worden ingezet in een veilige cloud-omgeving, met de mogelijkheid om binnen enkele minuten nieuwe kant-en-klare IT resources toe te voegen. Klanten kunnen:

 • bedrijfskritische applicaties ontwikkelen, testen en verbeteren
 • de productiviteit ondersteunen
 • andere diensten, zoals messaging, collaboration en mobility op het cloud-platform stapelen.

Meer informatie vindt u hier

NonStop breidt uit naar x86 Server Platform

project-odyssey

HP zal de bedrijfskritische HP NonStop-technologie uitbreiden naar x86-server architectuur. Dit levert 24/7 beschikbaarheid op en vergroot de keuze van de klant. NonStop op x86 is een aanvulling, geen vervanging: er komen ook nieuwe HP Integrity NonStop blade servers die zijn gebaseerd op de Intel ® Itanium ® processor 9500 serie.

Deze uitbreiding is de volgende stap van het in 2011 aangekondigde Project Odyssey - een strategie om de toekomst van mission-critical computing te herdefiniëren met een ontwikkel-roadmap die voorziet in investeringen in mission critical technologie en nieuwe x86 oplossingen. Klanten kunnen voor hun mission critical behoefte nu kiezen voor Itanium of een x86 gebaseerd platform. Door de uitbreiding van de HP NonStop mogelijkheden op x86 architectuur zijn organisaties betrouwbaarder en kunnen zij hogere prestaties leveren. Het beheer is eenvoudiger en de operationele efficiëntie hoger.

Recente blogs